Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Niet te lang bij stilstaan, rug rechten"

Voor trainer Ron Jans en zijn mannen betekende het 2-1 verlies bij FC Utrecht zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen. “In de voorbereiding en competitie waren we nog ongeslagen. Als je van tevoren zegt dat de eerste nederlaag op 24 oktober zou zijn, uit bij FC Utrecht, ben je niet ontevreden. Maar we moeten er niet te lang bij stilstaan. We hebben hard gewerkt, kwamen vroeg op voorsprong en hadden in de laatste seconden nog gelijk kunnen maken.” Maar de gelijkmaker bleef uit en dus trok FC Twente na negentig minuten aan het kortste eind. “Ik vond FC Utrecht ook de betere ploeg. Dan moet je daar vrede mee hebben en de rug rechten tegen De Graafschap en PEC Zwolle.”  

Imgl5704255215

Met meerdere wissels poogde FC Twente tegen FC Utrecht de stand nog in het voordeel te beslechten. “Er moest wat veranderen, we wilden na de eerste wissels met twee aanvallende middenvelders spelen, met Bosch en Dervisoglu. Later haalden we er nog een verdediger uit en speelden we achterop één-op-één. Dat had bijna nog succes. De ruimtes werden groter en bij FC Utrecht trad wat vermoeidheid op.” 

Foto's: Gerrit Snippert