Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

In de Basis - Willem Hein: "FC Twente werd er met de paplepel ingegoten"

Vanuit de 14e editie van ons businessmagazine BASIS, die september 2020 uitkwam, wordt er wekelijks een artikel uitgelicht. Deze week het interview met Willem Hein, directeur van BeljonWesterterp.

Sponsor%20aan%20het%20woord beljonwesterterp

De overeenkomst tussen algemeen directeur Paul van der Kraan en financieel en operationeel directeur Martijn Hoogstoevenbeld? Beide bestuurders kwamen via BeljonWesterterp bij FC Twente terecht. Sindsdien is het HR-bureau, met onder meer een vestiging in Hengelo, tevens als lid van de Supportgroep bij FC Twente betrokken.

BeljonWesterterp stapte op een bijzonder moment in als lid van de Supportgroep: vlak na de degradatie van FC Twente naar de Keuken Kampioen Divisie. “Of we destijds getwijfeld hebben? Nee, voor een echte fan hoort het niet uit te maken op welk niveau de club voetbalt”, aldus algemeen directeur Willem Hein. De bestuurder mag tegenwoordig dan wel in Meppel wonen, maar zijn hart klopt al jaren voor FC Twente. “Ik kom uit een Enschedese familie. Ik heb een foto van mijn opa uit 1926 in het shirt van SC Enschede, terwijl mijn vader vroeger voor de Enschedese Boys heeft gevoetbald. Beide stromingen zitten er dus in. Zelf zat ik in 1967 met vier generaties Hein al op de tribune in Het Diekman. Je kunt dus wel stellen dat FC Twente er met de paplepel in is gegoten.”

Eén doel
De band met de club werd alleen maar sterker toen BeljonWesterterp werd benaderd om voor FC Twente op zoek te gaan naar een nieuwe algemeen directeur en financieel directeur. Willem Hein leerde de club steeds beter kennen. “We zijn destijds gesprekken aangegaan met allerlei geledingen binnen de club: het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen, geledingen van supportersverenigingen en businessclubs. Wat je daar proefde was dat er veel verschillende meningen waren over de te varen koers, maar ook dat iedereen uiteindelijk hetzelfde doel had: FC Twente er weer bovenop krijgen.”

Geslaagde missie
Met de komst van Van der Kraan en Hoogstoevenbeld slaagde BeljonWesterterp in de missie om twee geschikte bestuurders aan FC Twente te koppelen. “Dat is ook onze kracht. BeljonWesterterp is een bekende naam als het gaat om recruitment van mensen in bestuursfuncties en in RvC’s. Landelijk gezien zijn we een van de grootste spelers op dat gebied. Dat Paul van der Kraan en Martijn Hoogstoevenbeld het nu goed doen bij FC Twente maakt me best trots. Al is dat vooral hun eigen verdienste. Wij hebben alleen het voorwerk gedaan.”

Sinds het volbrengen van de zoektocht, bleef BeljonWesterterp hangen bij FC Twente. Als lid van de Supportgroep hoopt Willem Hein ook komend seizoen geregeld het stadion te bezoeken. “Het lidmaatschap past bij de filosofie van BeljonWesterterp. We willen als bedrijf lokaal betrokken zijn. Hoe kan dat beter dan bij FC Twente, waar je veel andere ondernemers tegenkomt. Al kom ik er niet alleen om te netwerken. Ik vind het vooral leuk om naar het stadion te gaan, in mijn ogen is dat ook een vereiste. En ja, dan zit ik nog steeds als een echte supporter op de tribune.”