Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Halil is fris en fit"

Na de interlandwedstrijden van afgelopen week wordt de competitie zaterdagavond hervat. Na de afsluitende training van vrijdagmorgen blikte trainer Ron Jans vooruit op het uitduel van morgen tegen Willem II. 

Imgl3555

Een wedstrijd die Kik Pierie en Nathangelo Markelo aan zich voorbij moeten laten gaan. Begin deze week werd bekend dat Markelo de komende periode door een knieblessure niet in actie kan komen. Pierie was hersteld van zijn knieblessure, maar liep afgelopen week een andere blessure op. De wedstrijd tegen Willem II zal hij moeten missen.

Deze week verwelkomde Ron Jans nieuwkomer Halil Dervisoglu op het trainingsveld. Dervisoglu kwam dinsdag nog in actie met Jong Turkije. “Na twee trainingen is mijn beeld van Halil al bevestigd, hij is gewoon een goede speler die op alle aanvallende posities inzetbaar is. Halil is fris en fit”, merkt Jans op. Luka Ilic heeft na zijn terugkeer uit Servië nog niet aan kunnen sluiten bij de selectie. “Eerst heeft hij anderhalf week moeten wachten op zijn papieren en nu moet hij in quarantaine. Die jongen wordt meteen al mentaal getest. Hij heeft me toegezegd er alles aan te doen zo fit mogelijk te zijn als hij aansluit.”

Willem II 

“Ze hebben vorig seizoen een geweldig seizoen gehad, een vijfde plaats behaald met fris voetbal en prachtige uitwedstrijden tegen de topploegen. Dit seizoen zijn ze nog zoekende naar de vorm van vorig jaar en wat wisselend. Dat heeft ook te maken met de blessures die ze hadden.”

Willem II – FC Twente, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.